2014-07-31 Noticia BTV projecte de Can Picó


Us adjuntem un video de BTV on parlen sobre el Projecte de Reforma de Can Pico, i la cooperativa Biciclot.  Per part de Som Habitat participen  Daniel Molina, David Pradas. Lluis Andújar, Sameul Molist i Marta Bordas.

Link a la noticia original

Can Picó acollirà en una primera fase dos projectes cooperatius

L’antic magatzem industrial Can Picó, situat al carrer de Pere IV, 58, camina cap a esdevenir un referent del cooperativisme al districte de Sant Martí. En una primera fase d’obres, el grup d’arquitectes Sostre Cívic farà reformes a la primera planta de l’immoble per instal·lar-hi habitatges en cessió d’ús i la cooperativa Biciclot s’instal·larà a l’edifici annex.

Després de dos anys de gestació del projecte, Sostre Cívic i Biciclot ja han presentat una proposta definitiva per revitalitzar Can Picó, un immoble municipal que està abandonat.  El consistori té la proposta sobre la taula, i afirma que en els propers dos o tres mesos ja hi podrien donar el vistiplau definitiu. Un cop arribi aquesta confirmació, ambdues cooperatives esperen enllestir la rehabilitació de l’espai en un temps d’entre sis i set mesos.

En la segona etapa de reforma està previst restaurar la façana, la planta baixa i el soterrani, on l’Ajuntament està treballant per intentar ubicar-hi una cooperativa de consum.

Paral·lelament, la recent creada Associació de Veïns Bogatell critica la manca d’equipaments a la zona i reclama que a l’edifici s’hi construeixi un casal de barri.